1.PIERWSZE SKŁADNIKI ciasta gotować ok. 3 minuty - ostudzić.
2.DRUGIE SKŁADNIKI ciasta: białka ubić z cukrem, żółtka wmiksować do ostudzonej masy kakaowej. Masę kakaową wlewać do ubitej piany,dodać mąkę z proszkiem, delikatnie wymieszać. Piec w temp. 160 stopni 35-40 minut na papierze do pieczenia lub papierze śniadaniowym ( do suchego patyczka ). Po ostudzeniu przekroić. Połowę ciasta, która zostaje na blasze posmarować dżemem porzeczkowym.
3.Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance gorącej przegotowanej wody. Ostudzić.
4.500 ml kremówki ubić z cukrami - dodać ostudzoną galaretkę. Wyłożyć na ciasto posmarowane dżemem - przykryć drugą połową ciasta.
5.POLEWA: mleko z cukrem przegotować - dodać kakao i masło - dobrze wymieszać ( nie gotować ). Rozprowadzić na wierzchu ciasta.
6.250 ml kremówki ubić z pudrem - udekorować ciasto.
Komentarze