Wiosenny gulasz z kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kaszę ugotuj w posolonej wodzie wg.przepisu na opakowaniu.
2.Filet umyj, osusz, pokrój na kawałki. Przypraw solą, pieprzem i papryką. Podsmaż chwilę na połowie oleju.
3.Warzywa umyj, pokrój w kostkę.
4.Podsmaż na pozostałym oleju ok.5-7 minut.
5.Mięso wraz z warzywami przełóż do garnka z gorącym bulionem. Delikatnie wymieszaj, dopraw solą i pieprzem, gotuj 15 minut.
6.Z koncentratu, mąki i dwóch łyżek wody zrób rozczyn i wymieszaj z gulaszem. Jeśli będzie za rzadki dodaj odrobinę mąki. Gotuj do miękkości mięsa i warzyw.
7.Gulasz podawaj z kaszą gryczaną, danie udekoruj listkami selera
Komentarze