Wiosenny gulasz z kaszą

0 (0 ocen)

Moja propozycja na sycące i zdrowe danie obiadowe.

Składniki:

  • podwójny filet z piersi indyka
    pół cukinii
    pół bakłażana
    3 łodygi selera naciowego
    po pół papryki czerwonej i żółtej
    2 torebki kaszy gryczanej
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    3 łyżki oleju
    1 łyżka mąki
    1 l.bulionu drobiowego
    mielona papryka słodka
    sól, pieprz

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wiosenny gulasz z kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotuj w posolonej wodzie wg.przepisu na opakowaniu.
  • podsmaż kurczaka na oleju 2. Filet umyj, osusz, pokrój na kawałki. Przypraw solą, pieprzem i papryką. Podsmaż chwilę na połowie oleju.
  • warzywa pokrój w kostkę 3. Warzywa umyj, pokrój w kostkę.
  • warzywa podsmaż na oleju 4. Podsmaż na pozostałym oleju ok.5-7 minut.
  • 5. Mięso wraz z warzywami przełóż do garnka z gorącym bulionem. Delikatnie wymieszaj, dopraw solą i pieprzem, gotuj 15 minut.
  • 6. Z koncentratu, mąki i dwóch łyżek wody zrób rozczyn i wymieszaj z gulaszem. Jeśli będzie za rzadki dodaj odrobinę mąki. Gotuj do miękkości mięsa i warzyw.
  • wiosenny gulasz z kaszą 7. Gulasz podawaj z kaszą gryczaną, danie udekoruj listkami selera

Porady

filet z indyka można zastąpić filetem z kurczaka

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan Cukinia Papryka Seler

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować