Wiosenny gulasz z warzyw

  • wyświetlono: 70 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Wegetariańska wersja gulaszu, która dzięki smakowi młodych warzyw zasmakuje nawet zajadłym mięsożercom.

  • 4 porcje
  • 40min
  • Łatwy

Składniki

Pęczek zielonych szparagów
5 młodych ziemniaków
4 młode marchewki
2 cebule
100 ml śmietany 18%
2 łyżki mąki
3 łyżki masła

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Wiosenny gulasz z warzyw

  • 1. Szparagi kroimy na ok. 1 cm kawałki i gotujemy w lekko osolonej wodzie 5 min. Odstawiamy na bok.
  • 2. Cebule, ziemniaki i marchewki kroimy w kostkę. W oddzielnym garnku roztapiamy masło i podsmażamy warzywa. Najpierw wrzucamy cebulę, a kiedy się zeszkli dodajemy ziemniaki i marchewkę. Podlewamy odrobiną gorącej wody i dusimy ok. 15 minut. Dodajemy szparagi, delikatnie mieszamy i dusimy dalej ok. 5 minut.
  • 3. Śmietanę i mąkę mieszamy razem i zagęszczamy nasz gulasz (można dodać też trochę pokrojonego koperku). Doprawiamy pieprzem i solą. Kiedy gulasz zacznie wrzeć, delikatnie mieszając gotujemy go przez 2 minuty. Podajemy z ulubioną kaszą lub ryżem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

gulaszmłoda marchewkaszparagi zielone
 

Komentarze

Podobne przepisy

gulasz z indyczych zoladkow

Dodane przez: lucyna19

Gulasz z indyczych żołądków z warzywami

Delikatne mięso z aromatycznym...

image-0p0otqn

Dodane przez: kretka

Gulasz z gotowanych warzyw

Gulasz, który powstał z warzyw...

Gotowy gulasz z warzywami

Dodane przez: aniak

Gulasz drobiowy z warzywami

Kalafior jadłam tylko z bułką tartą,...

 GULASZ Z WARZYWAMI – TANI I SZYBKI!

Dodane przez: Ostra Na Słodko

GULASZ Z WARZYWAMI

Dziś mam dla Was przepis na taki...

Gulasz z warzywami

Dodane przez: Ejszetka

Gulasz z warzywami

Proste i smaczne danie, które można...

Gulasz z indyka w sosie warzywnym

Dodane przez: Beata12

Gulasz z indyka w warzywach

Moja propozycja na pyszny obiad...