Wielkanocna sałatka z jajkami

4.99 (160 ocen)

Wspaniale prezentuje się nie tylko na świątecznym stole.

Składniki:

  • 5 jajek
    5-6 pomidorków koktajlowych
    100g kiełków z rzodkiewki
    3-4 rzodkiewki
    pół ogórka
    10 dag twarogu
    3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
    pół pęczka szczypiorku
    sos:2 łyżki musztardy
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    łyżka majonezu
    kilka kropel soku z cytryny
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.99 (160 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko Przystawki

Wielkanocna sałatka z jajkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotuj na twardo ( ok.10 min.) Ostudź, obierz i przekrój na pół. Kiełki opłucz pod zimną wodą, osusz. Ogórka, obierz, pokrój w półplasterki, pomidorki i rzodkiewki przekrój na pół. Zrób kulki twarogowe: ser połącz z łyżką jogurtu, solą i pieprzem. Uformuj małe kuleczki.
  • 2. Na talerzu lub innym naczyniu rozłóż kiełki rzodkiewki, połówki jajek, warzywa i serowe kulki. Wszystko przypraw solą i pieprzem. Składniki na sos połącz i polej nim sałatkę. Posyp posiekanym szczypiorkiem i wymieszaj przed podaniem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Sałata

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować