Sałatka wiosenno-wielkanocna

4.5 (190 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Prosta, smaczna, idealna na Święta.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
    puszka kukurydzy
    puszka zielonego groszku
    por
    20 dag żółtego sera
    pęczek rzodkiewki
    świeży zielony ogórek
    pół piersi z kurczaka
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    sól
    pieprz
    curry
    kilka kropel sosu sojowego
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Sałatka wiosenno-wielkanocna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka, ser, ogórek i rzodkiewkę pokroić w kostkę. Kurczaka przyprawić solą, pieprzem, curry i sosem sojowym, odstawić na pół godziny do lodówki, potem usmażyć, ostudzić, pokroić w kostkę. Kukurydzę i groszek odcedzić. Pora pokroić w plasterki. Wszystkie składniki przełożyć do miseczki, wymieszać z majonezem i jogurtem, doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Sałata

Notka redakcyjna

Zobacz też przepis na: żurek wielkanocny

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować