Wegetariańskie lasagne

4.5 (200 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 10 min

Uwielbiam łechtać podniebienia bliskich ugotowanymi przez siebie potrawami.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • ● ok. 12 płatów lasagne
    ● 10 dag żółtego sera
    ● 50 dag pomidorków koktajlowych
    ● oliwa
    ● cebula
    ● cukinia
    ● 3-4 ząbki czosnku
    ● 400 ml przecieru pomidorowego
    ● przyprawy: sól, pieprz, bazylia, majeranek
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wegetariańskie lasagne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidorki i cukinię
    myjemy i osuszamy.
    Pomidorki
    przekrawamy na
    pół. Cukinię kroimy
    w kostkę. Ser
    ścieramy na tarce
    o dużych oczkach.
  • 2. Cebulę i czosnek obieramy
    i siekamy. Podsmażamy na
    oliwie. Dodajemy do cukinii
    i dusimy do miękkości. Następnie
    dodajemy połowę pomidorów
    i przecier. Doprawiamy.
    Dusimy 10 minut.
  • 3. W natłuszczonym naczyniu
    żaroodpornym (30x21 cm)
    układamy na przemian warstwy
    makaronu i warzywnego
    sosu (muszą być 4 warstwy
    makaronu). Wierzch posypujemy
    serem i układamy resztę
    pomidorów. Zapiekamy ok.
    35 minut w temp. 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Czosnek

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować