Sajgonki wegetariańskie

  • wyświetlono: 2674 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Sajgonki to to symbol kuchni azjatyckiej, ja proponuję z farszem wegetariańskim. Idealnie się komponują z sosem sojowym lub sosem słodko-kwaśnym. Idealne na spotkania z przyjaciółmi. Palce lizać!

euphoriaa33

Składniki

150g papieru ryżowego (15sztuk)
nieduża kapusta pekińska
2 marchewki
1-2 cebule
nieduży pasternak
1 papryka czerwona
por (zielona część)

dodatkowo:
mąka ryżowa do obtaczania sajgonek
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Sajgonki wegetariańskie

  • 1. Farsz: pokrój kapustę, przekrój cebulę na pół i pokrój w pół-talarki. Marchewkę obierz i zetrzyj na dłuższe paseczki na tartce o średnich oczkach. Paprykę i pasternak pokrój w cienkie słupki. Wymieszaj warzywa i wrzuć na patelnie. Duś przez ok. 5-10 minut. Ostudź.
  • 2. Papier ryżowy przygotuj wg wskazówek producenta na opakowaniu. Na papier wyłóż trochę farszu i zawiń jak naleśnik. Każdą z sajgonek obtoczyć w mące ryżowej i wyłożyć na rozgrzaną patelnię z olejem. Smaż do uzyskania złotego koloru z obu stron.

Porady

Podawaj z sosem sojowym lub sosem słodko-kwaśnym.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

zdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodysezonowe_przysmakiz_roznych_stron_swiataSajgonki

Komentarze

Podobne przepisy

Sajgonki.

Dodane przez: Waldek

Sajgonki.

Trochę egzotyki w polskim wydaniu...

Dodane przez: KingaM4444

Sajgonki

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu...

Po usmażeniu

Dodane przez: nika0402

Sajgonki

Coś z chińszczyzny

image-1yx1osw

Dodane przez: Magda33

Sajgonki

Danie wymagające trochę czasu na...

Sajgonki z mięsem mielonym

Dodane przez: danusia19671

Sajgonki z mięsem mielonym

Wersja sajgonek z mięsem mielonym...

sajgonki

Dodane przez: marta625

Sajgonki

Chińska potrawa

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE