Wątroba w sosie pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wątrobę umyć, osuszyć, oczyścić, pokroić w plastry. Każdy kawałek wątroby obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć wątrobę.
2.Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry, dodać do podsmażonej wątroby i chwilkę smażyć.
3.Gdy pieczarki się podsmażą wlać ciepłą wodę i dusić pod przykryciem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy wątroba będzie miękka, sos doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką ostrą i słodką oraz sosem sojowym. Śmietanę zahartować i wlać do sosu. Chwilkę jeszcze gotować.
4.Pietruszkę opłukać, osuszyć i posiekać. Dodać do sosu, wymieszać.
Komentarze