Warzywa na zimę

5 (146 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

dodatek do zupy lub sosu, z przepisu Mariolki K

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • po 0,5 kg marchewki i pietruszki
    trochę natki pietruszki/ ja dałam koperku/
    seler korzenny
    garść soli na każdy kilogram warzyw
Wystaw ocenę:

5 (146 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Warzywa na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Warzywa na zimę 1. Warzywa zetrzeć na grubych oczkach tarki, dodać koperek lub pietruszkę, wsypać 0,5 kg soli naturalnej,
    dokładnie wymieszać i odstawić na 1 godzinę.
    Następnie przełożyć do słoiczków i szczelnie zamknąć.
    Przechowywać w ciemnej i zimnej piwnicy.
    Mogą stać długo

Porady

można dodać inne warzywa np por, natkę selera.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować