Udka z kurczaka w sosie curry ze szpinakiem i pieczarkami

4.5 (155 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Pyszne udka pieczone razem ze szpinakiem, pieczarkami i czosnkiem .

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 500 g mięsa z uda kurczaka bez skóry i kości
    2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
    1 płaska łyżeczka curry
    1 płaska łyżeczka kurkumy
    1 i 1/2 płaskiej łyżeczki soli
    1 główka czosnku
    150 g pieczarek
    100 g mrożonego szpinaku
    250 ml śmietanki kremówki 30%

Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sos śmietanowy

Udka z kurczaka w sosie curry ze szpinakiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę, curry, kurkumę i sól wymieszać, obsypać umyte i osuszone papierowym ręcznikiem mięso z kurczaka. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Pieczarki grubo pokroić, czosnek obrać, razem ze szpinakiem ułożyć na wierzchu udek. Zalać śmietanką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190C, piec ok. 1 godziny. Podawać z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mięso Pieczarki Szpinak Udka z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować