Pyszne udka pieczone razem ze szpinakiem, pieczarkami i czosnkiem .
1 godz. 10 min
Składniki:
500 g mięsa z uda kurczaka bez skóry i kości
2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
1 płaska łyżeczka curry
1 płaska łyżeczka kurkumy
1 i 1/2 płaskiej łyżeczki soli
1 główka czosnku
150 g pieczarek
100 g mrożonego szpinaku
250 ml śmietanki kremówki 30%
Udka z kurczaka w sosie curry ze szpinakiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paprykę, curry, kurkumę i sól wymieszać, obsypać umyte i osuszone papierowym ręcznikiem mięso z kurczaka. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Pieczarki grubo pokroić, czosnek obrać, razem ze szpinakiem ułożyć na wierzchu udek. Zalać śmietanką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190C, piec ok. 1 godziny. Podawać z ryżem.
Komentarze