TORT HELLO KITTY

4.5 (194 ocen)

  • 2 godz.

TORT POWSTAŁ NA 3 URODZINY MOJEJ BRATANICY, KTÓRA BARDZO LUBI HELLO KITTY.

  • 2 godz.

Składniki:

  • BISZKOPT:(RÓŻOWY)
    4 JAJKA
    1/2 SZKLANKI MĄKI ZIEMNIACZANEJ
    1/2 SZKLANKI CUKRU
    1 1/2 ŁYŻKI MĄKI PSZENNEJ
    1 ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA
    1 ŁYŻKA KISIELU TRUSKAWKOWEGO(NADA DELIKATNIE RÓŻOWY KOLOR )

    KREM:
    1 OP KREMU DO TORTU WANILIOWEGO DOWOLNEGO PRODUCENTA
    MLEKO I MASŁO WG PROPORCJI NA OPAKOWANIU KREMU

    MASA CUKROWA:
    1 OPAKOWANIE PIANEK NP. Z BIEDRONKI ( RÓŻOWO- BIAŁO- POMARAŃCZOWYCH)
    1 OPAKOWANIE PIANEK BIAŁYCH JOJO
    OK 1 KG CUKRU PUDRU
    4 ŁYŻKI WODY
    EWENTUALNIE OLEJEK DO CIASTA W ULUBIONYM SMAKU

    ODROBINA KAKAO
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Torty Desery

Tort hello kitty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BISZKOPT:
    BIAŁKA ODDZIELAMY OD ŻÓŁTEK I UBIJAMY NA SZTYWNA PIANĘ , NASTĘPNIE WSYPUJEMY CUKIER I DALEJ MIKSUJEMY, POTEM ŻÓŁTKA DELIKATNIE MIESZAMY A NA KONIEC DODAJEMY PRZESIANE MĄKI, KISIEL I PROSZEK DO PIECZENIA. CAŁOŚĆ DELIKATNIE MIESZAMY. WYLEWAMY NA TORTOWNICE O ŚREDNICY OK 26 CM WYSMAROWANĄ TŁUSZCZEM I WYSYPANĄ BUŁKĄ TARTĄ. WSTAWIAMY DO NAGRZANEGO DO 175 STOPNI PIEKARNIKA NA OK 25- 30 MINUT.

    PO UPIECZENIU I WYSTYGNIĘCIU KROIMY BISZKOPT NA 3 CZĘŚCI.

  • 2. KREM PRZYGOTOWUJEMY WG PRZEPISU NA OPAKOWANIU.
    PRZEKŁADAMY NIM TORT I SMARUJEMY GO NA TZW "BRUDNO" Z WIERZCHU I PO BOKACH BĘDZIE ON I TAK PRZYKRYTY MASĄ CUKROWĄ. WSTAWIAMY DO LODÓWKI.
  • 3. MASA CUKROWA:
    DO GARNKA WLEWAMY WODĘ I USTAWIAMY NA GAZIE NA NIM STAWIAMY MISKĘ DO KTÓREJ WLEWAMY 4 ŁYŻKI WODY I STOPNIOWO DOKŁADAMY KOLOROWE PIANKI CIĄGLE MIESZAJĄC ABY SIĘ ROZPUŚCIŁY I NIE PRZYPALIŁY. POD KONIEC MOŻEMY DODAĆ DO MASY TROCHĘ AROMATU DO CIASTA W ULUBIONYM SMAKU. DO ROZPUSZCZONEJ MASY DODAJEMY STOPNIOWO CUKIER PUDER ( POD ŻADNYM POZOREM NIE WOLNO JEJ MIESZAĆ NA TYM ETAPIE RĘKĄ PONIEWAŻ BARDZO SIĘ LEPI). GDY MASA ZACZNIE ODCZEPIAĆ SIĘ OD ŁYŻKI MOŻNA JA POŁOŻYĆ NA BLAT I DOKOŃCZYĆ WYRABIANIE RĘKOMA, PAMIĘTAJĄC O PODSYPYWANIU CUKREM PUDREM.
  • 4. NASTĘPNIE MASĘ WAŁKUJEMY NA GRUBOŚĆ NIE MNIEJSZĄ NIŻ 3 MM (INACZEJ MASA BĘDZIE SIĘ RWAŁA) I ZA POMOCĄ WAŁKA PRZENOSIMY NA TORT, DELIKATNIE DOCISKAMY BRZEGI I USUWAMY NADMIAR MASY NOŻEM. TAK SAMO PRZYGOTOWUJEMY BIAŁĄ MASĘ Z BIAŁYCH PIANEK.
    WYCINAMY SZABLON GŁOWY HELLO KITTY I WG NIEGO WYCINAMY KSZTAŁT Z BIAŁEJ MASY I UKŁADAMY NA TORCIE.
  • 5. Z BIAŁEJ MASY FORMUJEMY KULKI O OBTACZAMY W KAKAO NA OCZY, ROBIMY NOSEK I WĄSY RÓWNIEŻ Z WALECZKÓW BIAŁEJ MASY I KAKAO. Z RÓŻOWEJ MASY WYCINAMY PASEK O SZEROKOŚCI OK 2-2,5 CM I ROBIMY WSTĄŻKĘ WAŻNE ABY BYŁA ZROBIONA Z JEDNEGO KAWAŁKA MASY. BRZEG TORTU SMARUJEMY KREMEM I Z POZOSTAŁEJ MASY NA PRZEMIAN UKŁADAMY BIAŁE I RÓŻOWE KULKI.

Porady

PO UPIECZENIU NALEŻY BISZKOPT WYJĄC Z FORMY I ODWRÓCIĆ GO SPODEM DO GÓRY DZIĘKI CZEMU BĘDZIE RÓWNY NA GÓRZE. WARTO ZOSTAWIĆ TROCHĘ KREMU I W KILKU MIEJSCACH POSMAROWAĆ TORT POD GŁOWĄ KOTA

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Urodziny

Podobne przepisy

To może cię zainteresować