Torcik Tiramisu

4.51 (148 ocen)

Jeden z moich ulubionych i zawsze sprawdzających się przepisów.

Składniki:

  • ok. 2 paczek podłużnych biszkoptów
    500 g sera Mascarpone
    0,5l śmietany 36%
    150g cukru pudru
    1 szkl. mocnej rozpuszczalnej kawy
    ok.50ml likieru kawowego
    4 łyżki kakao
    posypka czekoladowa.
Wystaw ocenę:

4.51 (148 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Torty Desery Biszkopty Likiery Kawy

Torcik tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na dno tortownicy wykładamy biszkopty.
    Nasączamy je kawą zmieszaną z likierem.
    Śmietanę ubijamy. Cukier puder dodajemy do sera,
    a następnie łączymy go z ubitą śmietaną.
    Wszystko mieszamy najlepiej drewnianą łyżką.
    Połowę tak przygotowanej masy wyłożyć na biszkoptach.
    Następnie na masie wyłożyć warstwę biszkoptów nasączonych
    kawą z likierem i ponownie masę.
    Wierzch torcika posypać kakaem połączonym z posypką.
    Wstawić do lodówki na kilka godzin.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować