Jest bardzo dobry,oczywiście do jego przyrządzania należy skrupulatnie wybrać mięso i jajka,najlepiej u sprawdzonym sklepiku,ponieważ od świeżości i jakości składników zależy smak tatara!!!
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
- polędwica wołowa: 500 gramów
- oliwa z oliwek extra vergine: 3 łyżki
- żółtka jaj: 4 sztuki
- ogórków kiszonych: 4 sztuki
- cebula: 2 sztuki
- sól i pieprz świeżo mielony: 2 łyżeczki
1. Polędwicę zmielić na maszynce,stosując sitko o drobnych oczkach,do mięsa dodać oliwę z oliwek,doprawić solą i pieprzem - uformować cztery kuli,po środku każdej zrobić małe wgłębienie dla żółtka,wyłożyć na talerze.Ogórki drobniutko pokroić w kosteczkę,cebulkę też drobno pokroić w kostkę.Na mięso wykładać delikatnie żółtka,obok każdego tatara wyłożyć porcje ogórków i cebulki.Odrazu podawać!
SMACZNEGO!!!
Komentarze