Tajska kuchnia po mojemu

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Gdy się nie wie co zrobić z kilkoma plastrami ananasa i połową mango 'zalegającą' w lodówce :)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - pierś z kurczaka: 0.5 sztuki
    - curry przyprawa: 1 łyżeczka
    - mięta suszona: 2 szczypty
    - ananas: 3 plastry
    - mango świeże: 0.5 sztuki
    - ryż trójkolorowy: 60 gramów
    - migdały: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Tajska kuchnia po mojemu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka kroimy w większe kawałki , przyprawiamy currym , odkładamy do miski.
  • 2. Ananasa i mango kroimy w kostkę, wrzucamy do miski z kurczakiem , dosypujemy mięty i mieszamy wszystko aby smaki się połączyły
  • 3. Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu
  • 4. Na lekko rozgrzaną patelnię teflonową wrzucamy zawartość miski, zostawiamy na średnim ogniu dopóki pierś się usmaż a owoce lekko puszczą soki , czyli ok 10 - 12 min . Od czasu do czasu mieszamy
  • 5. Wykładamy na talerz razem z ryżem , posypujemy uprażonymi migdałami i wcinamy :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Tajska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować