SZYSZKI

4.49 (180 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

DAWNIEJ NIE BYŁO TYLE SŁODYCZY WIĘC TRZEBA BYŁO KOMBINOWAĆ, SZYSZKI SĄ BARDZO SMACZNE

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 125 GRAM MASŁA,
    1 SZKLANKA CUKRU,
    0,5 SZKLANKI MLEKA PŁYNNEGO 3%,
    MLEKO W PROSZKU PEŁNE,
    2-3 ŁYŻKI KAKAO,
    2 PACZKI RYŻU PREPAROWANEGO.
Wystaw ocenę:

4.49 (180 ocen)

Zobacz również:

Desery

Szyszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło, mleko, cukier, cukier waniliowy, szczyptę soli , kakao, zagotować, odstawić do lekkiego schłodzenia. Dodać ryż i mleka w proszku tyle aby dało się formować szyszki.
    Maczając ręce w zimnej wodzie formować szyszki lub kulki i otaczać w wiórkach kokosowych ale to nie jest konieczne.
    Rozłożyć na tacy i lekko je zamrozić a potem przełożyć do woreczka foliowego i trzymać w chłodzie lub zamrozić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować