Szynka wieprzowa w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szynkę wieprzową myjemy, osuszamy i kroimy w grubą kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy posiekaną cebulkę. Gdy cebulka lekko się zrumieni dodajemy mięso i dusimy pod przykryciem. Po 15 minutach przyprawiamy solą, pieprzem, tandoori masala oraz kurkumą. Papryki, cukinie myjemy kroimy na średniej wielkości kawałki wrzucamy i dusimy około 7 minut. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy i dusimy chwilkę.
Kuskus mieszamy z przyprawa i odrobiną soli. Zalewamy świeżo zagotowaną wodą, ale nie wrzątkiem. I pod przykryciem czekamy aż zwiększy swoją objętość. Mieszamy go kilka razy tak aby nie powstały grudki.
Tak przygotowany kuskus podajemy z szynką wieprzową w sosie z warzywami.
Smacznego!
Komentarze