Szybki sernik z brzoskwiniami

4.49 (194 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Z brzoskwiniami serniczek i cappuccino łyczek

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • CIASTO:
    1 kostka margaryny
    3 szklanki mąki
    5 jajek (BIAŁKA UBIĆ Z ½ SZKLANKI CUKRU)
    2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/3 szklanki cukru
    1 cukier waniliowy
    Masa serowa;
    1 kg sera-użyłam z wiaderka
    1 szklanka cukru (daję cukier puder)
    1 jajo
    1 budyń śmietankowy
    ½ kostki margaryny

    1 PUSZKA BRZOSKWIŃ
Wystaw ocenę:

4.49 (194 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Serniki Desery

Szybki sernik z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ciasto:
    żółtka oddzielić od białek i z pozostałymi składnikami na ciasto zagnieść, aż powstanie jednolita masa.
    2. Masa serowa
    Białka ubijamy z połową szklanki cukru i odstawiamy.
    Ser z cukrem utrzeć mikserem na niskich obrotach,dodać jajko, budyń w proszku i stopioną ostudzoną margarynę.
    3. Brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę.
    4.Wykonanie:
    Wziąć 2/3 ciasta i wyłożyć nim spód blaszki o wymiarach 25x35cm. Na ciasto wylać masę serową,ułożyć na niej pokrojone w kostkę brzoskwinie, następnie nałożyć ubite na sztywno białka i zetrzeć na nie 1/3 ciasta.
    Piec w temperaturze 180 stopni przez 1 godz. Po upieczeniu uchylić drzwi piekarnika i ostudzić ciasto.

Porady

W połowie czasu pieczenia można nakryć ciasto folia aluminiową, by uzyskać piękny złoty kolor. Dobrze jest wymieszać ze sobą różne gatunki sera,by uzyskać niepowtarzalny smak sernika.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować