Szybki Sernik „Wiedeński”

4.5 (181 ocen)

  • 15 min

Ciasto dla leniuchów :)

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki:
    1kg sera
    6 jajek
    125g masła
    budyń
    cukier waniliowy
    1 szkl. Cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Desery

Szybki sernik „wiedeński” - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka ucieramy z z cukrem i masłem. Po około 15 minutach ucierania mikserem dodajemy ser i budyń. Białka osobno ubijamy i dodajemy do masy serowej (łączymy z serem mieszając łyżką nie mikserem). Wylewamy na blaszkę i pieczemy 1,5 godziny w 160stopniach.

Porady

Rada: Dobrze aby trochę ostygł w piekarniku przy otwartych drzwiczkach wtedy nie opadnie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować