Przepis dostałam od koleżanki z pracy.Danie jest bardzo smaczne, niedrogie,a jego przygotowanie zajmuje niewiele czasu
Składniki:
● 50 dag makaronu, np. kokardki
● 2 duże cebule
● 20 dag wędzonej szynki
● 45 dag mrożonego szpinaku
● 200 ml śmietany 30-proc.
● 10 dag serka topionego
● przyprawa uniwersalna
● olej do smażenia
Szpinak w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy al dente.
Przelewamy zimną wodą i studzimy.
Cebule obieramy, kroimy
w talarki, a szyn kę w kawałki.
Zrumieniamy na rozgrzanym
na patelni oleju
2.Serek topiony kroimy w kilka
kawałków. Szpinak podgrzewamy
na małym ogniu. Dodajemy
makaron i szynkę z cebulą. Mieszamy
i zagotowujemy.
3.Wlewamy śmietanę, dodajemy
serek i mieszamy. Podgrzewamy
na małym ogniu, aż serek
się rozpuści. Doprawiamy do
smaku przyprawą uniwersalną
Komentarze