Szpinak w sosie śmietanowym

4.98 (144 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przepis dostałam od koleżanki z pracy.Danie jest bardzo smaczne, niedrogie,a jego przygotowanie zajmuje niewiele czasu

Składniki:

  • ● 50 dag makaronu, np. kokardki
    ● 2 duże cebule
    ● 20 dag wędzonej szynki
    ● 45 dag mrożonego szpinaku
    ● 200 ml śmietany 30-proc.
    ● 10 dag serka topionego
    ● przyprawa uniwersalna
    ● olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.98 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szpinak w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy al dente.
    Przelewamy zimną wodą i studzimy.
    Cebule obieramy, kroimy
    w talarki, a szyn kę w kawałki.
    Zrumieniamy na rozgrzanym
    na patelni oleju
  • 2. Serek topiony kroimy w kilka
    kawałków. Szpinak podgrzewamy
    na małym ogniu. Dodajemy
    makaron i szynkę z cebulą. Mieszamy
    i zagotowujemy.
  • 3. Wlewamy śmietanę, dodajemy
    serek i mieszamy. Podgrzewamy
    na małym ogniu, aż serek
    się rozpuści. Doprawiamy do
    smaku przyprawą uniwersalną
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować