Szparagi ze szpinakiem i zielonym groszkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Wiosna to zieleń nie tylko w przyrodzie, ale i w mojej kuchni. Zapraszam więc na jarski obiad szparagowo-szpinakowo-groszkowy. Lekki ale sycący i bardzo odżywczy, prawdziwa wiosenna bomba witaminowa.

  • 20 min

Składniki:

  • • mały pęczek zielonych szparagów, ok. 10 sztuk
    • 250 g liści szpinaku
    • 1/2 szklanki mrożonego zielonego groszku
    • pęczek szczypiorku
    • 3 ząbki czosnku
    • sól, pieprz do smaku
    • 2 łyżki masła
    • szczypta cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szparagi ze szpinakiem i zielonym groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Każdy szparag złamać trzymając jedną ręką za koniec, a drugą w środku. Szparag złamie się w odpowiednim miejscu, gdzie nie ma już twardych włókien.
    • Zagotować wodę z solą i cukrem, wrzucić szparagi i zielony groszek, gotować 7 minut, odcedzić.
    • Szpinak umyć, osuszyć.
    • Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć obrany i posiekany czosnek. Dodać szpinak i poddusić do miękkości.
    • Przyprawić solą, pieprzem i posypać szczypiorkiem.
    • Na talerz wyłożyć szparagi, szpinak i posypać zielonym groszkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować