szparagi zapiekane ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Szparagi zawsze gościły na stole mojej teściowej. Bardzo mi posmakowały.

  • 40 min

Składniki:

  • 1kg szparagów
    20 dkg startego sera żółtego gouda
    1 łyżka masła
    1 mała cebula
    1 opakowanie szpinaku mrożonego (30dkg)
    1 łyżka oleju
    1 łyżka cukru
    2 łyżki pestek słonecznika
    sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szparagi zapiekane ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi oczyścić, odkroić końce. W naczyniu zagotować wodę, posolić, dodać masło , włożyć szparagi i gotować około 15 min
  • 2. W patelni rozgrzać olej, dodać posiekaną cebulę, zeszklić. Następnie dodać szpinak, doprawić przyprawami i dusić.
  • 3. Szparagi odcedzić, ułożyć w naczyniu żaroodpornym , polać uduszonym szpinakiem, posypać serem i pestkami słonecznika. Zapiekać około 10 min w temperaturze 225 stopni.

Porady

Podaję z białym winem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szparagi Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Imieniny Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować