Szparagi z chudym twarogiem i pistacjowym pesto

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne, mega zdrowe a do tego dietetyczne danie. Idealne jako samodzielny posiłek wegetariański lub dodatek do ryb czy mięs. Lekko cytrynowe, z dodatkiem chrupiących pistacji. Polecam!

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    •pęczek szparagów zielonych
    •2-3 łyżki oleju rzepakowego
    •2-3 łyżki pistacjowo-pietruszkowego pesto
    •200 g chudego twarogu
    •garść pistacji
    •skórka otarta z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szparagi z chudym twarogiem i pistacjowym pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0wx1s9w 1. Szparagi pozbawiamy zdrewniałych części. Zielonych nie musimy obierać. Związujemy w pęczek tak, by główki były na tej samej wysokości. Gotujemy w osolonej i lekko posłodzonej wodzie pamiętając, by główki szparagów znajdowały się nad powierzchnią wody.
  • image-0ij8mo1 2. Ugotowane odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pesto, skórkę z cytryny i podgrzewamy.
  • image-099qn5b 3. Dodajemy szparagi. Całość delikatnie mieszamy. Rozkruszamy twaróg. Przekładamy na talerze, posypujemy pistacjami. Smacznego!

  • image-0ju1xnv 4. Rozkruszamy twaróg. Przekładamy na talerze, posypujemy pistacjami. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Niskokaloryczna Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować