Szczupak smażony

4.5 (183 ocen)

  • 12 godz.

Dzisiaj szczupaczek dobrze usmażony...

  • 12 godz.

Składniki:

  • 1 szczupak (ok 1kg)
    1 duża cebula
    1 duża marchewka
    1 mały seler
    1 mały ząbek czosnku
    przyprawa warzywna
    pieprz mielony
    olej do smażenia
    1 łyżka masła naturalnego
    mąka do obtoczenia
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Szczupak smażony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • szczupak smażony 1. Szczupaka sprawiłam, głowę i ogon odłożyłam na zupę, a resztę ryby pokroiłam w dzwonka.
    Warzywa obrałam i pokroiłam: marchewkę w talarki, cebulę w piórka a seler w nieduże plasterki.
    Posypałam przyprawą,pieprzem, skropiłam sokiem z cytryny i obłożyłam warzywami. Zostawiłam pod przykryciem na noc w lodówce.
  • szczupak smażony 2. Na patelni rozgrzałam olej,dodałam masło, każde dzwonko otoczyłam w mące i smażyłam na złoty kolor .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować