Smażony szczupak w zalewie octowej z warzywami

3.67 (6 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Smażony szczupak w zalewie octowej z warzywami. Polecam na stół Wigilijny oraz jako przystawkę. Smacznego ;)

  • 2 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg szczupaka,
    olej do smażenia,
    mąka do obtaczania
    zalewa:
    2 szklanki wody,
    0,5 szklanki octu,
    3 łyżki cukru,
    łyżeczka soli,
    3 liścia laurowe,
    4 ziela angielskie,
    5 ziaren pieprzu,
    1 cebula,
    garść suszonych warzyw (marchew, pietruszka, seler).
Wystaw ocenę:

3.67 (6 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Smażony szczupak w zalewie octowej z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szczupaka dzielimy na mniejsze części.
    Doprawiamy pieprzem cytrynowym.
    Obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na zloty kolor.

    Zalewa;

    Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
    Do garnka wlewamy wodę, ocet i dodajemy wszystkie składniki.
    Zagotowujemy.
    Rybę układamy do słoika i zalewamy gorącą zalewą.
    Odstawiamy na kilka dni.
    Smacznego ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Szczupak Warzywa Zalewa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować