Swojsko nadziewane rolady wieprzowe

4.5 (167 ocen)

  • 2 min

Te rolady króluja u mnie na stole na kazdej imprezie. Goście sa zachwyceni ich niepowtarzalnym smakiem.

  • 2 min

Składniki:

  • szynka wieprzowa, 2 ogórki kiszone, marchewka, 30 dag boczku, 1 cebula, musztarda,czosnek przyprawy
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Swojsko nadziewane rolady wieprzowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gotowe na patelnie 1. 1. mięso myjemy kroimy na płaty, po czym rozbijamy na cienkie płaty.
    FARSZ
    boczek kroimy w kostke, marchewke i ogórki scieramy na grubej tarce, cebule kroimy w kostke. Tak przygotowane składniki mieszamy dodajemy musztarde według samku i przyprawiamy pieprzem i kucharkiem
    3. Na płaty miesa nakładamy farsz i zwijamy po czym obwiązujemy nitką.
    4. Na rozgrzanym oleju podsmazmy roladki z dodatkiem pokrojonej cebulki w kostke z każdej stony po czym zalewamy wodą dodajemy czosnek i przyprawy. Dusimy do miekkości
    5. Podbijamy sos lekko mąką wymieszana z wodąi zagęszczamy.
    Roladki najlepiej smakuja z kluskami sląskimi lub ziemniakami
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować