Rolady wieprzowe z kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Grzyby namoczyłam i ugotowałam w ok 2 szkl wody
Karkówkę rozbiłam dość cieńko. Doprawiłam solą i pieprzem
Farsz - Do ugotowanej gorącej kaszy dodałam drobno pokrojoną cebulę, drobno pokrojony w kostke boczek, łyżkę posiekanej natki, ok 2 łyżki pokrojonego szczypiorku. Doprawiłam solą i pieprzem - wymieszałam
Na każdy rozbity kotlet położyłam warstwę kaszy. Mięso zwinęłam w roladki. Spięłam szpilkami. Na łyżce rozgrzanego oleju usmażyłam rolady na rumiano z każdej strony. Nastepnie dodałam ugotowane grzyby wraz z wywarem. Doprawiłam solą i pieprzem. Gotowałam ok 25 min. Gdy mięso było miękkie wyjęłam z wywaru a wywar zaprawiłam łyżką mąki wymieszanej z niewielką ilościa wody. Roladki takie przygotowuje również na grilla
Komentarze