Rolady wieprzowe z kaszą

0 (0 ocen)

  • 60 min

Propozycja na niedzielny obiad

  • 60 min

Składniki:

  • 5 kotletów z karkówki, woreczek ugotownej kaszy jęczmiennej, ok 5 dag wędzonego boczku, cebula szalotka, szczypior, natka pietruszki, gaść suszonych grzybów, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolady wieprzowe z kaszą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby namoczyłam i ugotowałam w ok 2 szkl wody

    Karkówkę rozbiłam dość cieńko. Doprawiłam solą i pieprzem

    Farsz - Do ugotowanej gorącej kaszy dodałam drobno pokrojoną cebulę, drobno pokrojony w kostke boczek, łyżkę posiekanej natki, ok 2 łyżki pokrojonego szczypiorku. Doprawiłam solą i pieprzem - wymieszałam
    Na każdy rozbity kotlet położyłam warstwę kaszy. Mięso zwinęłam w roladki. Spięłam szpilkami. Na łyżce rozgrzanego oleju usmażyłam rolady na rumiano z każdej strony. Nastepnie dodałam ugotowane grzyby wraz z wywarem. Doprawiłam solą i pieprzem. Gotowałam ok 25 min. Gdy mięso było miękkie wyjęłam z wywaru a wywar zaprawiłam łyżką mąki wymieszanej z niewielką ilościa wody. Roladki takie przygotowuje również na grilla
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować