Rolady wieprzowe z porem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Roladki wieprzowe na obiad – zarówno na ciepło jak i na zimno ze zdrowym nadzieniem. Może nie tak kolorowe ale za to zdrowe.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na 2 sztuki:
    80 dag mięsa wieprzowego od szynki
    Sól, pieprz do smaku
    4 łyżki serka śmietankowego z ziołami
    1 średni por
    3 łyżki oleju
    2 łyżki mąki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Rolady wieprzowe z porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie: mięso dobrze opłukać, osuszyć, przeciąć na pól wzdłuż dłuższego boku a następnie każdy kawałek naciąć na pół – nie docinając do końca. Mięso delikatnie rozbić, doprawić do smaku solą i pieprzem, odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny. Por opłukać, pociąć na talarki a następnie posiekać, delikatnie doprawić solą i pieprzem, odstawić. Płaty mięsa posmarować serkiem, nałożyć por, zwinąć w roladę, związać sznurkiem lub spiąć wykałaczką. Roladki oprószyć mąką, obsmażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać powstałym tłuszczem, zapiekać około 40 minut w temp. 180 stopni.

Porady

1.mięso przed końcem pieczenia można odkryć by lepiej zrumienić roladki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować