Rolady wieprzowe

  • wyświetlono: 555 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

smaczne i wychodzi ciemny sos, doskonałe do pyz lub ziemniaków

ciastto80
  • 25min

Składniki

ok. 1 kg kulki wieprzowej (wyszło 8 sztuk)
8 plastrów wędzonki
1 duża cebula
4 ogórki kiszone (przekroić wzdłuż)
sól
pieprz
olej i smalec do smażenia
ew. musztarda ostra

Sposób przygotowania przepisu:

Rolady wieprzowe

  • Rolady wieprzowe-rozbijanie mięsa1. Pokroić mięso w plastry i rozbić.
  • Rolady wieprzowe-układanie składników2. Doprawić do smaku, posmarować musztardą i ułożyć po plasterku wędzonki, ogórka i piórka cebuli.
  • Rolady wieprzowe-związane rolady3. Zwinąć ciasno rolady i związać bawełnianą nitką lub szpikulcem.
  • Rolady wieprzowe-smażenie4. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu ok. godziny. Podlewać wodą i obracać.
  • Rolady wieprzowe-smażenie i zaciąganie sosu5. Na samym końcu wyjąć rolady i zaciągnąć sos zaklepką.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Tagi

mięsomoj_niedzielny_obiadszkola_babciroladawieprzowinasmażenie
 

Komentarze

Podobne przepisy

roladki

Dodane przez: viki2903

Roladki koperkowe

roladki w sosie koperkowym

żeberka w keczupie

Dodane przez: mariosylwia

Żeberka w keczupowo - miodowym sosie

:-) Gorąco polecam (-:

schab w sosie chrzanowym

Dodane przez: mariosylwia

Schab w sosie chrzanowym

:-) Gorąco polecam (-:

karkówka w sosie kawowym

Dodane przez: mariosylwia

Karkówka w sosie kawowym

:-) Gorąco polecam -:

Gołąbki z kapustką i kaszą

Dodane przez: justi2401

Gołąbki bez zawijania z młodą kapustką i...

Gołąbki bez zawijania z dodatkiem...

Cukinia faszerowana mięsem w stylu azjatyckim

Dodane przez: igraszki losu

Cukinia faszerowana mięsem w stylu azjatyckim

Proste, efektowne i pyszne danie,...