Rolady wieprzowe

4.48 (174 ocen)

  • 25 min

smaczne i wychodzi ciemny sos, doskonałe do pyz lub ziemniaków

  • 25 min

Składniki:

  • ok. 1 kg kulki wieprzowej (wyszło 8 sztuk)
    8 plastrów wędzonki
    1 duża cebula
    4 ogórki kiszone (przekroić wzdłuż)
    sól
    pieprz
    olej i smalec do smażenia
    ew. musztarda ostra

Wystaw ocenę:

4.48 (174 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne

Rolady wieprzowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolady wieprzowe-rozbijanie mięsa 1. Pokroić mięso w plastry i rozbić.
  • Rolady wieprzowe-układanie składników 2. Doprawić do smaku, posmarować musztardą i ułożyć po plasterku wędzonki, ogórka i piórka cebuli.
  • Rolady wieprzowe-związane rolady 3. Zwinąć ciasno rolady i związać bawełnianą nitką lub szpikulcem.
  • Rolady wieprzowe-smażenie 4. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu ok. godziny. Podlewać wodą i obracać.
  • Rolady wieprzowe-smażenie i zaciąganie sosu 5. Na samym końcu wyjąć rolady i zaciągnąć sos zaklepką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować