Susz z kani

4.5 (166 ocen)

  • 15 min

Lasy w tym roku obrodziły w kanie - sowę czyli czubajkę kanię.Zwykłych schabowych z kani można mieć już dość więc tą porcję ususzyłam.Potem dodam do sosów i zup aby wzbogacić ich smak i aromat.

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki:

    kapelusze kani
    suszarka do grzybów
    moździerz
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Susz z kani - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapelusze kani oczyścić i ułożyć w suszarce do grzybów.
    Suszyć tak długo aby kapelusze kruszyły się w dłoniach.
    Wtedy przekładamy do moździerza i tłuczemy na proszek.
    Przechowujemy w szczelnym pojemniku aby proszek nie wciągał wilgoci z powietrza.
    Doskonale sie nadaje do sosów i zup - sposób sprawdzony od lat.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować