Kotlety z kani

4.5 (193 ocen)

Pyszne kotlety w tradycyjnej panierce, które uwielbia cała rodzina.

Składniki:

  • świeże kanie
    mąka
    bułka tarta
    jajka
    sól, pieprz
    suszony liść lubczyku
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety z kani - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0ovv7xq 1. Kanie oczyszczamy i kroimy na ćwiartki i postępujemy jak z tradycyjnym schabowym.
    Obtaczamy w mące, następnie w roztrzepanym jajku z dodatkiem soli, pieprzu i lubczyku, a na koniec w bułce tartej.
  • image-22i5ly6 2. Smażymy z obu stron na złoty kolor, na rozgrzanym oleju.
    Podajemy z ziemniakami i surówką.

Porady

Warto dodawać liść lubczyku do dań z grzybów, ponieważ podbija on ich smak i grzyby są bardziej aromatyczne.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby Kanie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować