Puder z kani

4.5 (154 ocen)

  • 24 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

W tym roku mamy wysyp kani, więc nie tylko na patelnię chcieliśmy je przeznaczyć. Choć te panierowane są „najlepsiejsze” na świecie. Teraz stawiamy na dodatek do potraw. Banalnie prosty przepis, jednak niebanalnie zmieniający smak potraw, min. sosów i zup. Ten aromat wbije was w glebę. Cudo

  • 24 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kapelusze kani (grzyb czubajka kania)
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Puder z kani - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Puder z kani 1. Kapelusze oczyszczamy, suszymy albo w suszarce do grzybów, albo w piekarniku (70°C z termoobiegiem). Ususzone grzyby mielimy i „dewolaj!” (voila) mamy puder ;)
    Koniec ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kanie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować