surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem

4.38 (169 ocen)

  • 30 min

Bardzo smaczny dodatek do II dania.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 główka czerwonej kapusty
    3 jabłka
    1 cebula
    1 łyżka oliwy
    1 cytryna
    sól i pieprz, ocet do smaku
Wystaw ocenę:

4.38 (169 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku zagotować wodę z sokiem z połowy cytryny.
    Kapustę poszatkować i wrzucić na wrzątek, gotować 4 min.Odcedzić, lekko schłodzić.Następnie wlać sok z drugiej połowy cytryny, oprószyć solą i pieprzem- wymieszać.
  • 2. Jabłka obrać i zetrzeć na grubej tarce. Dodać do kapusty i wymieszać.
    Cebulę posiekać, dodać do surówki, skropić oliwą. Doprawić ponownie solą i pieprzem,octem wymieszać.Schłodzić.

Porady

Surówkę można posypać natką pietruszki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować