Tradycyjna surówka z czerwonej kapusty

4.46 (197 ocen)

  • 40 min

Moja wersja tradycyjnej polskiej surówki na bazie czerwonej kapusty, świeżych jabłek, czerwonej cebulki , która od lat cieszy się popularnością na naszych stołach.

  • 40 min

Składniki:

  • 500g czerwonej kapusty
    1 czerwona cebula
    2 jabłka
    3 łyżki posiekanego koperku
    3 łyżki jabłkowego octu
    1 łyżka soku z cytryny
    3 łyżki majonezu
    1 łyżeczka cukru
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.46 (197 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dania główne

Tradycyjna surówka z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-07nibds 1. Kapustę poszatkować lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach, posolić i odstawić na około 20-30minut.
  • image-0ydc5s8 2. Cebulę drobno posiekać, jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  • image-0ep0raf 3. Kapustę, jabłka, cebulę, koperek przełożyć do miski, dodać ocet jabłkowy, cukier, sok z cytryny i majonez, dokładnie wymieszać. Doprawić solą, pieprzem i całość ponownie wymieszać.
  • image-0irqt9h 4. Wstawić do lodówki na około 60minut żeby się przegryzła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować