Surówka z czerwonej kapusty.

4.46 (190 ocen)

Często robię surówki , tą z czerwonej kapusty uwielbia cała rodzina, jest pyszna.

Składniki:

  • • 40 dag czerwonej kapusty
    • 1 duże kwaskowate jabłko (np. reneta szara)
    • 1 cebula
    • 1 marchewka
    • 3-4 łyżki oliwy
    • Sok z cytryny
    • Cukier
    • Sól
Wystaw ocenę:

4.46 (190 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Surówka z czerwonej kapusty. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę oczyścić ze zwiędłych liści, poszatkować, sparzyć wrzątkiem. Wymieszać z sokiem z cytryny, aby odzyskała kolor. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. Marchewkę i jabłko obrać, umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Składniki połączyć, wymieszać z oliwą, doprawić do smaku solą i cukrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować