Surówka z czerwonej kapusty

4.5 (185 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Świetny dodatek do obiadu. Surówka z czerwonej kapusty. Oto mój najłatwiejszy i prosty sposób na surówkę. Zawsze mi się podoba jej kolor.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 mała główka czerwonej kapusty
    1 duża marchewka
    1 czerwona cebula
    1 łyżka soku z cytryny
    2-3 łyżki majonezu
    1 łyżeczka cukru
    sól
    pieprz
    koperek
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Surówki Dodatki

Surówka z czerwonej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę i marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę zetrzeć na drobnej tarce. Skropić sokiem z cytryny, posypać solą i wszystko dobrze wymieszać, a najlepiej ręką pougniatać. Odstawić na 30 minut, aby kapusta zmiękła.
    Dodać cukier, majonez, doprawić pieprzem i wymieszać. Posypać koperkiem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować