• strucla jabłkowa

    Dodane przez: Agusia2

  • Struclę jabłkową w moim rodzinnym domu jadało sięod zawsze, z ciasta makaronowego. Ja uprościłam i stosuję gotowe ciasto francuskie. Jest równie pyszne, sprawdźcie sami...

  • Składniki

    2 ciasta francuskie mrożone
    4 jabłka
    4 łyżki cukru
    2 łyżki śmietany
    2 łyżki masła
    cynamon

  • Sposób przygotowania

    1.

    Na rozłożonym cieście francuskim układamy masło i śmietankę. Rozkładamy równomiernie obrane i pokrojone w plastry jabłka. Posypujemy cukrem i cynamonem. Zwijamy delikatnie w rulon. Sklejamy boki i po wierzchu oprószamy cynamonem. Wkładamy na blachę i pieczemy 20 minut w 180 st. Bardzo dobra zarówno na ciepło, jak i na zimno.

  • Rady

    Do środka można dodać inne owoce. Świetne są brzoskwinie, lub śliwki.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    tania_kuchnia, w_kilka_chwil, slodkie_zycie, sezonowe_przysmaki, z_roznych_stron_swiata, mama_mnie_nauczyla, konkurs_dzieci
  • 0 komentarzy

Dodane przez: Agusia2

Agusia2 98

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-09-06T19:03:40+02:00

731 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »