Steki schabowe z cebulą

4.47 (174 ocen)

  • 30 min

Bardzo lubię pomagać mamie w przygotowaniu obiadu , a to danie jest jednym z moich ulubionych.

  • 30 min

Składniki:

  • 1. Cztery porcje schabu bez kości
    2. Cztery średnie cebule
    3. Tłuszcz do smażenia
    4. Pięć łyżek mąki pszennej
    5. Sól , pieprz , przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

4.47 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Steki schabowe z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Obsmażanie mięsa 1. Schab delikatnie rozbijamy. Mąkę , odrobinę pieprzu i soli razem mieszamy i obtaczamy mięso. Na rozgrzany tłuszcz kładziemy mięso i obsmażamy na złoty kolor z każdej strony.
  • 2. Cebulę obieramy i kroimy w plasterki. Do rondla dodajemy tłuszcz , pokrojoną cebulę i przyprawa uniwersalna. Dusimy pod przykryciem. gdy cebula będzie miękka dajemy usmażone mięso i dusimy mięso z cebulą pod przykryciem jeszcze około 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować