SCHABOWE MOCZONE W MLEKU Z CEBULĄ

4.44 (171 ocen)

  • 30 min

Przepis sprawdzony i przetestowany na rodzinie. Tak wyśmienitych schabowych nie da się z niczym porównać (wg. Magdy Gessler).

  • 30 min

Składniki:

  • schab bez kości 1 kg (według uznania)
    mleko (ilość zależy od mięsa)
    cebula
    bułka tarta
    mąka pszenna
    jajka do panierki
    sól i pieprz do smaku
    smalec do smażenia
Wystaw ocenę:

4.44 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Schabowe moczone w mleku z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-16nxkf4 1. Schab myjemy osuszamy , kroimy w plastry . Mięso rozbijamy na cienkie kotlety, które następnie doprawiamy solą i pieprzem. Przekładamy porcje mięsa do miski i okładamy cebulą.
  • image-09dlfip 2. Porcje mięsa i cebulę zalewamy mlekiem w ten sposób, by mleko zakryło mięso. Przykrywamy miskę i wkładamy do lodówki na całą noc.
  • image-0grrnsj 3. Po zamarynowaniu wyjmujemy mięso i wsypujemy mąkę na talerz. Panierujemy kotlety. Mąka - jajko - bułka tarta. Możemy jeszcze raz doprawić solą i pieprzem (delikatnie).
  • image-10psyib 4. Rozgrzewamy smalec na patelni, smażymy złociste kotlety.
  • image-1h6l5s8 5. Nie mam w zwyczaju wyrzucania jedzenie, tak więc cebuli z marynaty również nie wyrzucam. Odlewam mleko, a cebulę podsmażam i podaję razem z kotletem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować