Spiralki z ciasta francuskiego

4.5 (147 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Pięknie prezentujące się, szybkie w wykonaniu i pyszne spiralki z ciasta francuskiego i parówki. Doskonałe na śniadanie, kolację albo przekąskę.

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • - ciasto francuskie gotowe w arkuszach: 1 sztuka
    - parówki cienkie: 4 sztuki
    - musztarda francuska ziarnista: 1 łyżeczka
    - jajko, rozbełtane: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Spiralki z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozmrażamy i rozkładamy na blat. na krótszy bok kładziemy parówkę zawijamy ciastem i odkrawamy gdy cała parówka jest zakręcona w cieście. Nacinamy delikatnie, żeby nie przeciąć parówki (tak do połowy parówki). Oba końce łączymy ze sobą, sklejając. Smarujemy rozmąconym jajkiem. Pieczemy w piekarniku nagrzanego do 180 stopni i pieczemy na złoty kolor 15-20 minut.
    Podajemy z musztardą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować