Pyszny odpowiednik makaronu Cannelloni , a co najważniejsze prosty i szybki.
30 min
Składniki:
składniki dla 4 osób.
500 g mięsa mielonego
30 dag pieczarek
1 cebula
20 dag sera żółtego
przyprawa do mięsa mielonego
500 ml przecieru pomidorowego w kartoniku ( można zastąpić fixe boloński x2 )
sól,pieprz , bazylia
Sos al' cannelloni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.cebulę siekamy ,pieczarki kroimy na drobniutką kostkę podsmażamy ze szczyptą soli ,pieprzem .Następnie dodajemy mięso mielone przyprawiamy przyprawą do mięsa mielonego i wszystko podsmażamy mieszając . Następnie wlewamy przecier ( jeśli dajemy fix trzeba rozrobić go z wodą według przepisu na opakowaniu) mieszamy i wszystko razem dusimy ok 10 minut Na koniec dodajemy pokrojony w kostkę lub starty ser żółty.No sam koniec dodajemy odrobinę bazylii
2.Podajemy z wybranym rodzajem makaronu lecz najlepszy jest makaron rurki .
Komentarze