Sos al' cannelloni

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszny odpowiednik makaronu Cannelloni , a co najważniejsze prosty i szybki.

  • 30 min

Składniki:

  • składniki dla 4 osób.
    500 g mięsa mielonego
    30 dag pieczarek
    1 cebula
    20 dag sera żółtego
    przyprawa do mięsa mielonego
    500 ml przecieru pomidorowego w kartoniku ( można zastąpić fixe boloński x2 )
    sól,pieprz , bazylia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sosy

Sos al' cannelloni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. cebulę siekamy ,pieczarki kroimy na drobniutką kostkę podsmażamy ze szczyptą soli ,pieprzem .Następnie dodajemy mięso mielone przyprawiamy przyprawą do mięsa mielonego i wszystko podsmażamy mieszając . Następnie wlewamy przecier ( jeśli dajemy fix trzeba rozrobić go z wodą według przepisu na opakowaniu) mieszamy i wszystko razem dusimy ok 10 minut Na koniec dodajemy pokrojony w kostkę lub starty ser żółty.No sam koniec dodajemy odrobinę bazylii
  • 2. Podajemy z wybranym rodzajem makaronu lecz najlepszy jest makaron rurki .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować