Marynowane OPIEŃKI

0 (0 ocen)

  • 60 min

idealne na imprezową przekąskę

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg grzybów opieniek
    3 cebule
    2 szklanki wody
    1/2 szklanki octu
    1/2 łyżeczki cukru
    po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego
    3 liście laurowe
    1 łyżeczka soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Marynowane opieńki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • OPIEŃKI 1. Świeże grzyby opłukać pod bieżącą wodą i obgotować przez 30 minut z pokrojonymi w plastry cebulami i przyprawami.
    Pod koniec gotowania dodać ocet.
  • OPIEŃKI W SŁÓIKU 2. Nakładać do słoiczków zalewać gorącym wywarem , by grzyby były całkowicie przykryte .
    Słoiki zakręcić i przechowywać w chłodnym miejscu najlepiej piwnicy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować