1.Ciasto:
sodę rozpuść w mleku.Pozostałe składniki zagnieść połączyć z sodą .Ciasto podziel na dwie części .
2.Masa orzechowa:
wszystkie składniki smażymy na patelni ok 10 minut , mieszając
Krem kawowy:
budyń ugotować na mleku , wystudzić.Kawę rozpuścić w 1/4 szklanki wody,wystudzić.Masło utrzeć z cukrem ,dodawać po łyżce budyniu ,nadal ucierając dodawać stopniowo kawę.
3.Jedną część ciasta rozwałkować na wysmarowaną tłuszczem blaszkę ,wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C i piec ok 15-20 minut.
Jedną część ciasta rozwałkować na wysmarowaną tłuszczem blaszkę ,wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C i piec ok 15-20 minut.
Drugą część ciasta rozwałkować na blasze ,na wierzch wyłożyć masę orzechową i piec 30 minut w temperaturze 170-180 C.
4.Na placek bez orzechów wykładamy krem następnie przykrywamy ciastem z orzechami
Porady
Ciasto jest lepsze gdy się przegryzie czyli na drugi dzień
Komentarze