Sola w sosie maślanym

5 (175 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ryba doskonale się komponuje z fasolką szparagową i pieczonymi ziemniakami.

Składniki:

  • ● 40 dag filetów z soli
    ● 1/2 szkl. mleka
    ● 1/2 szkl. mąki
    ● 7 dag masła
    ● sok z 1/2 cytryny
    ● 1/2 pęczka koperku
    ● sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Sola w sosie maślanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy
    i osuszamy papierowym
    ręcznikiem.
    Oprószamy z obu
    stron solą i pieprzem. Zanurzamy w mleku
    i obtaczamy w mące.
  • 2. Na patelni roztapiamy 1/2
    masła. Smażymy rybę po ok.
    4 minuty z obu stron, aż się
    zezłoci. Wyjmujemy i odkładamy
    w ciepłe miejsce.
  • 3. Patelnię przecieramy papierowym
    ręcznikiem. Roztapiamy
    resztę masła. Pianę
    usuwamy. Wlewamy sok z cytryny,
    mieszamy i chwilę podgrzewamy.
    Koperek myjemy,
    osuszamy i siekamy. Rybę polewamy
    sosem i posypujemy
    koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować