Filet z pieczarkami w maślanym sosie

4.49 (153 ocen)

Wilgotny filet w aromatycznym sosie :)

Składniki:

  • 1 pojedynczy filet z kurczaka
    1 cebula
    15 kapeluszy z pieczarek
    1 papryczka chili
    2 łyżki masła klarowanego
    2 łyżki masła śmietankowego
    1 łyżka śmietany
    1/2 kostki rosołowej
    2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
    Sól, pieprz
    Słodka i ostra papryka
Wystaw ocenę:

4.49 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Filet z pieczarkami w maślanym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażone kapelusze 1. Cebulę zeszklić i przełożyć do rondla. Kapelusze pieczarek obsmażyć na maśle klarowanym i również przełożyć do rondla.
  • Filet 2. Fileta obsypać przyprawami i obsmażyć na maśle ze wszystkich stron. Przełożyć do pieczarek.
  • Wszystko razem 3. Dodać posiekana papryczkę chili, pietruszkę, masło śmietankowe, kostkę rosołową i zalać ok. 1 szklanką wrzątku. Dusić 30-40 minut.
  • Gotowe :) 4. Na koniec doprawić i dodać śmietanę. Zagotować. Mięso wyjąć i pokroić w plasterki. Podawać z dowolnymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować