Ciasto snickers - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Składniki na ciasto zagnieść. Ciasto podzielić na pół. Jedną połową wylepić blaszkę (30x38cm). Piec 15 minut w 180 st. C.
2.Warstwa orzechowa:
Masło rozpuścić z miodem i cukrem. Dodać orzechy. Chwilę podgrzewać. Resztą ciasta wylepić drugą blaszkę o takich samych wymiarach jak pierwsza. Rozsmarować na nim warstwę orzechową. Piec ok. 15 minut w 200 st. C.
3.Krem:
Z mleka, cukrów i proszku budyniowego ugotować budyń. Zimny zmiksować z miękkim masłem.
4.Złożenie ciasta:
Krem nałożyć na ciasto bez orzechów i przykryć tym z orzechami (orzechami do dołu). Jeśli ciasto jest zbyt twarde można nasączyć lekko osłodzoną herbatą.
Czekolady rozpuścić z mlekiem. Polać ciasto. Wstawić do lodówki.
Porady
Ciasto najlepiej zrobić 2 dni wcześniej, by placki miodowe odpowiedni zmiękły.
Komentarze