SMALEC Z DZIKA

4.48 (164 ocen)

  • 2 godz. 40 min

Warto spróbować jeżeli znudzi nam się smak smarowideł kupowanych w sklepach

  • 2 godz. 40 min

Składniki:

  • 1kg boczku z dzika,5 cebul średniej wielkości,majeranek,pieprz ziołowy,4 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

4.48 (164 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Smalec z dzika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokrojony w drobną kostkę boczek z dzika przesmażyć,dodać pokrojoną drobno cebulę,pieprz,sól i odparować.Do przestudzonej masy dodać posiekany drobno czosnek, posypać majerankiem.

Porady

Jeżeli lubimy smalec bardziej pierny i aromatyczny możemy dodać większą ilość pieprzu i majeranku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Smalec

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować