RÓŻKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO ZE SZPINAKIEM

4.5 (181 ocen)

  • 50 min

Dzieci to polubią.

  • 50 min

Składniki:

  • 1opak.ciasta francuskiego mrożonego,jajko,
    100g masła,400g spażonego i posiekanego
    szpinaku,2łyżki oliwy z oliwek,2posiekane
    małe cebule,200g startego sera feta,1/4łyżeczki
    gałki muszkatołowej,4 posiekane ząbki czosnku,
    sól czosnkowa,pieprz czarny mielony
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Różki z ciasta francuskiego ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. szpinak połączyć z oliwą,cebulą,czosnkiem,serem feta
    oraz gałką i doprawić do smaku.Ciasto rozmrozić i pokroić
    na paski o szerokości 6cm.Każdy pasek ciasta posmarować
    masłem,ułożyć na nim porcję szpinaku z fetą i składać
    tak,aby powstał tójkąt szczelnie zamknięty.Różki
    na blasze z pergaminem,posmarować roztrzepanym jajkiem
    i piec ok.15 min w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować