Śliwki w occie marynowane

4.5 (186 ocen)

  • 25 godz.
  • Dla 6 osób

Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. Śliwki w occie to doskonałe samodzielne danie , jak i dodatek np. do sałatek.

  • 25 godz.
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • śliwki węgierki ( dowolna ilość )
    2 kg cukru
    1 l octu
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Śliwki w occie marynowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ocet i cukier zagotować i wystudzić.
    Śliwki umyć, oczyścić i można wyjąć pestki, ale nie koniecznie.
    Śliwki zalać zalewą i pozostawić do momentu aż wyrażnie puszczą sok.
    Zlać sos i zagotować, wystudzić i ponownie zalać śliwki.
    Czynność powtarzać kilka razy , do momentu, aż śliwki wyrażnie pomarszczą się.
    Powkładać śliwki do słoiczków, zalać zalewą i pasteryzować ok 15 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować