REKLAMA
Sezon na śliwki w pełni. Warto przygotować kilka słoików domowych śliwek w occie. Wypróbuj przepis na szybkie śliwki w occie.
(średnia 4.86 z 179 głosów)
Porady
Taki sposób pasteryzowania podała Amyma w komentarzu do przepisu na "Wytrawne morele z kardamonem". Można pasteryzować słoiki tradycyjnie.
Zamknęłam jesień w słoiku czyli zrobiłam śliwki w lekkim occie. Schodzi z nimi kilka dni, więc należy uzbroić się w cierpliwość, ale smak wynagradza poniesiony trud.. A to, że nie wymagają pasteryzowania, jest ich dodatkowym atutem.
śliwki są dobre po ok 1,5 miesiąca - smaczne jako dodatek do mięs, wędlin..........SMACZNEGO!!!
Doskonałe do słodkich wypieków jak i wytrawnych potraw
Te śliwki, to przepyszny dodatek do mięs. Wspaniale też komponują się z czerwoną kapustą, przygotowaną na ciepło.
Marynowane w occie śliwki może wymagają trochę cierpliwości ale ich smak wynagradza czas ich przygotowania, fajne na przekąskę.
Komentarze