Śledzie z czerwoną fasolą

4.5 (160 ocen)

Bardzo pyszna sałatka śledziowa, świetna na święta i nie tylko.

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    - 0,5 kg płatów śledziowych( ok. 6 sztuk)
    - 1 puszka czerwonej fasoli
    - 1 papryka czerwona
    - 1 cebula
    - 2 marchewki ugotowane
    - 4 łyżki majonezu
    - 2 łyżki musztardy.
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Śledzie z czerwoną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE:
    1. Płaty namoczyć w wodzie ok. 3 godziny, następnie pokroić w paski.
    2. Paprykę, cebulę i marchewkę pokroić w kostkę, dodać puszkę czerwonej fasoli(przepłukać gorącą wodą).
    3. Wszystkie składniki połączyć, wymieszać z majonezem i musztardą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować